Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kedves Brigitta! Nagyon köszönöm válaszát! Én a sütőtököt natúr a sütőben sütve eszem, főként két étkezés között édességpótlóként, ill. éhség ellen.Másik kérdésem a zabpehely liszt, graham liszt, és a fehér tönkölybúza liszt használata után érdeklődnék.Me

Diabetes Portál

Online tanácsadás


Cseri-Holzmann Brigitta profilképe

Cseri-Holzmann Brigitta

Dietetika-Diabetológia > Dietetika-Diabetológia


Kérdés feltevése

Kérdés:


Kérdést felvető neve: Farkas Imréné Éva


Kedves Brigitta! Nagyon köszönöm válaszát! Én a sütőtököt natúr a sütőben sütve eszem, főként két étkezés között édességpótlóként, ill. éhség ellen.Másik kérdésem a zabpehely liszt, graham liszt, és a fehér tönkölybúza liszt használata után érdeklődnék.Melyik használata jobb, egyáltalán jobb-e az egyéb lisztekhez képest. Köszönöm előre is válaszát! Éva



Válasz:


Kedves Éva!

 

Ezeket a liszteket felhasználhatja főzéshez (bár én inkább a t. ö. tönkölyt javasolnám). Sütéshez  a zabpehelyliszt nem lesz jó, ha csak nem részben használja fel a többi liszttel keverve. Felhasználásuk kedvezőbb táplálkozás élettani szempontból.

Szénhidráttartalmuk figyelembevétele fontos.

 

Üdvözlettel:

Cs-H B

 

 



címkék: