Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

De honnan tudja a cukor?

Life of Budapest

 Olvasva: 1106 alkalommal


De honnan tudja a cukor?


Sziasztok!

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Hát karácsonyra kaptam egy vércukormérő gépet. Azóta nem kaptam ennyire morbid ajándékot, amikor még az egyetem eleje felé egy Lineáris algebra könyvet kaptam. Mivel a doktornőm azt mondta, hogy a normál érték 5.5-ig van, és étkezés után kb két órával is vissza kell állnia normálra, lendületből megmértem a család karácsonyi ebédje után olyan 2 órával. 5.3 az eredmény. Este a szűkebb családban még lecsúszott egy karácsonyi vacsi is, most reggel 5.5 lett. Mindenesetre furcsa. Azt honnan tudja a cukor, hogy ha ő vénás éhomi-ból 6 fölött van, akkor kapillárisból is 5.5 fölött kéne lennie?

Valaki tudná cáfolni vagy megerősíteni, hogy a kapillárisból 5.5-ig van a normál és 6 fölött cukorbeteg? Csak én vagyok vele úgy, hogy vénásra normál fölötti, kapillárisra pedig normál értékeket prodkál?

Mellesleg sikerült kikísérletezni egy olyan pontot az ujjamon, ahol már tényleg szinte semmit nem érzek, de még elég vér jön (azért sajna lélektanilag így is borzasztó kellemetlen). Persze ezt 3 elrontott tesztcsík bánja. Úgy látszik a gyártónak más fogalmai vannak az egészen kis mennyiségű vér fogalmáról, mint nekem, megkaptam a kevés vérmennyiségre vonatkozó összes hibajelzést már.

Ja még 1: a mérő csomagja szép fenyőágas papírcsíkkal volt körülvéve mindenféle karácsonyi jókívánsággal, ráadásul az ajándékozó elmondta, hogy még rá volt applikálva ajándékként egy konyakosmeggy bonbon-szem. Elég morbid.

 

címkék: