Az alábbi táblázatokban különféle élelmiszerek glikémiás indexe (GI), glikémiás terhelése (GL) és kalóriatartalma található.
A *-al jelölt élelmiszerek az úgynevezett "éhségrohamokat kiváltó" kategóriába
Magas GI (>55) de alacsony GL (<16) |
||||
Megnevezés |
GI |
GL |
Adag |
|
Sárgabarack |
57 |
6 |
4 közepes mértetű |
70 |
Narancslé* |
57 |
15 |
1 csészényi |
110 |
Papaya |
60 |
9 |
1 csészényi, kockára vágott |
55 |
Ananász |
59 |
7 |
1 csészényi, kockára vágott |
75 |
Sütőtök |
75 |
3 |
1 csészényi, összetört |
85 |
Búza hajtás |
75 |
15 |
1 csészényi, apróra vágott |
110 |
Görögdinnye |
72 |
7 |
1 csészényi, kockára vágott |
50 |
Mérsékelt kalóriatartalmú alacsony GI, és alacsony GL értékkel rendelkező élelmiszerek (adagonként 110 - 135 kcal között) |
||||
Megnevezés |
GI |
GL |
Adag |
|
Almalé* |
40 |
12 |
1 csészényi |
135 |
Grépfrútlé* |
48 |
9 |
1 csészényi |
115 |
Körte |
33 |
10 |
1 átlagos méretű |
125 |
Borsó |
48 |
3 |
1 csészényi |
135 |
Ananászlé* |
46 |
15 |
1 csészényi |
130 |
Teljes kiőrlésű kenyér |
51 |
14 |
1 szelet |
80-120 |