Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Online marketing tanácsadás, cukorbeteg tanácsadás, Mi a teendőm bébiszitterként ha cukorbeteg a gyermek?

Life of Budapest

Online tanácsadás


Kérdés:


Kérdést felvető neve: Kurucz Szabina


Tisztelt Holgyem/Uram! Jelenleg Angliaban elek, mint bebiszitter. A kisebbik gyerek, 5 eves es cukorbetegsegben szenved.Szeretnem megtudni, h milyen (veszely)helyzetekbe kerulhet, es ilyen esetekben mi a teendo. Elore is koszonettel: Kurucz SzabinaVálasz:


Tisztelt Kérdező!

A cukorbetegség tüneteik és kezelése gyermekekben és felnőttekben hasonlóak. A kezelés fő célja a vércukorszintet az egészségeshez olyan közel tartani, amit a gyermek biztonsága még megenged. A vércukorszint csökkentésére gyógyszeres kezelés (tabletta vagy inzulin) és életmódi változások szükségesek. A táplálkozásra való odafigyelés különösen fogntos a cukorbeteg gyerek számára:

  • rendszeresen kell étkeznie,
  • el kell kerülni, hogy az étkezések között túl sok idő teljen el, mert a vércukorszint túlságosan lezuhanhat.
  • nagy mennyiségű cukor bevitele üdítőitalokkal, cukorkákkal, süteményekkel szintén nem tanácsos, mert a vércukorszint túl magasra szökhet.

Az óvodás korú gyermekeknél gyakoribbak a súlyos vércukorszint csökkenések (hypoglikémia). Ez gyengeséghez, zavartsághoz és akár eszméletlenséghez is vezethet. Ha ilyet észlel a gyermekkel 1-2 dl narancslevet érdemes itatni.
5 évnél fiatalabb gyermekekben a vércukorszint gyakori esése tartósan károsíthatja a szellemi fejlődést.
Fontos, hogy a vércukorszintet naponta legalább 4x mérjék. A túl magas vércukorszint szövődmények kialakulásához vezethet.

Üdvözlettel:

MacoszAdmincímkék: 1-es típusú cukorbetegség, 2-es típusú cukorbetegség, étkezés, diéta