Gyakori kérdések
Válogatás legérdekesebb kérdéseinkből
Genetikailag örökölhetem a cukorbetegséget?
Nem, önmagában a cukorbetegség genetikailag nem elegendő a betegség kialakulásához. Számos környezeti tényező segíti elő az inzulin rezisztencia megjelenését, ezek közül a legfontosabbak: -A helytelen táplálkozás (rendszertelen, egyszerre nagyobb volumenű, ritka étkezések, túlzott kalória-bevitel, a rostszegény táplálkozás, a zöldségek, saláták fogyasztásának...
Milyen gyakori az inzulinrezisztencia?
Az érintett egyének pontos száma nem ismert, mivel kevés tünettel járó, lappangva kialakuló betegségről van szó és szűrési program sem folyik felderítésére. A már kialakult cukorbetegség esetén is kevesebb, mint az esetek fele kerül idejében felfedezésre. Éppen a lappangó kialakulás miatt a frissen felfedezett kettes típusú cukorbetegségben szenvedők felénél már...
A kérdések listája
El kell-e mondanom a munkahelyemen, hogy cukorbeteg lettem?
Elég a cukorbetegség tüneteit keresni?
Eltér-e a napjainkban ajánlható cukorbeteg étrend a korszerű táplálkozási irányelvektől?
Genetikailag örökölhetem a cukorbetegséget?
Gyermekeim öröklik majd a cukorbetegséget?
Gyógyítható-e a cukorbetegség?
Ha inzulint kapok megváltozik az életem?
Hogyan kereshető a cukorbetegség?
Hogyan számoljuk ki az étrend energia és szénhidráttartalmát?
Kezelhető-e a cukorbetegség diéta nélkül?
Korlátlanul fogyaszthatok-e zöldséget?
Lehet tünete az inzulinrezisztenciának?
Más betegségek is okozhatnak diabéteszt?
Mi az inzulin szerepe szervezetünkben?
Mi az inzulin,a vércukorszint és a diéta kapcsolata?
Mi az inzulinrezisztencia oka?
Miért előnyösebb a durumtészták fogyasztása
Miért fontos, hogy sok gyümölcsöt egyek?
Miért kell nekem injekció, ha másnak jó a tabletta ?
Mikorra tehető az inzulinrezisztencia kialakulásának kezdete?
Milyen energiatartalmú étrend ajánlható?
Milyen fehérjéket fogyaszthatok?
Milyen gyakori az inzulinrezisztencia?
Milyen gyakran és egyszerre mennyi szénhidrátmennyiséget tartalmazó ételt fogyasszunk?
Milyen tápanyag összetételű étrend ajánlott?
Mit érdemes tudni a zsírokról?
Mit érdemes tudni az édesítőszerekről?