Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Diétás recept gyűjtemény cukorbeteg és fogyni kívánóknak

Diabetes Portál
NA
Endometriózis tünetei

Ha ilyen tüneteid vannak, akkor valószínűleg endometriózisod van

Szerző: NA
2023. március 21.

Egyetlen nő sem várja „a hónapnak azt az időszakát”. A legtöbben hangulatingadozásokkal, puffadásokkal és görcsökkel küzdünk, amelyek soha nem szórakoztatóak. Az endometriózisban szenvedő nők azonban gyakran különösen elviselhetetlennek találják a menstruációt. Számukra ez az átlagos időszak minden, csak nem átlagos, legyengítő görcsökkel és sokszor elviselhetetlen fájdalommal. 

További részletek

Kövess minket Facebook-on is

és tudj meg mindent a cukorbetegségről cukorbetegektől!

facebook oldalunk

facebook csoportunk
Mérgező munkakörnyezet

Hogyan kezeljük a mérgező munkakörnyezetet?

Szerző: NA
2023. február 18.

Rettegsz a gondolattól, hogy holnap dolgozni fogsz? Legyen szó forró temperamentumú főnökről, ésszerűtlen munkaterhelésről vagy rosszindulatú munkatársakról, a mérgező munkakörnyezet jelentősen megterhelheti mentális egészségedet, ami magas szintű stresszhez, álmatlansághoz és depresszióhoz vezethet. Fontos, hogy felismerjük a mérgező munkakörnyezet jeleit, és tudjuk, mikor van itt az ideje a távozásnak.

Túlgondolás ellen

5 egyszerű módszer, hogy ne gondolj túl minden apró dolgot (és élvezd az életed)

Szerző: NA
2023. február 16.

Míg időnként mindenki túlgondolja a helyzeteket, néhány embert állandóan gondolatok özöne gyötör. A krónikus túlgondolkodók újragondolják tegnapi beszélgetéseiket, újra és újra átgondolják minden döntésüket, és katasztrofális végeredményeket képzelnek el egész nap és minden nap. Ha túl sokat gondolkodunk valamin, az gyakran többet foglal magában, mint szavak – a túlgondolkodók is katasztrofális képeket idéznek elő. Az elméjük egy filmhez hasonlít, amelyben azt képzelik, hogy autójuk lesodródik az útról, vagy újra és újra megismétlik a nyomasztó eseményeket. Segítünk pár egyszerű módszerrel a túlgondoláson csökkenteni!

Terhesen lehet szaunázni?

Szauna és terhesség: lehet terhesen szaunázni?

Szerző: NA
2023. február 13.

Csodálatosan hangozhat az a gondolat, hogy fáradt testedet a szauna melegében kényeztesd, és enyhítsd a hátfájást és más általános terhességi kellemetlenségeket. A szauna használata előtt azonban fontos tisztában lenni a rád és leendő babádra gyakorolt kockázatokkal. 

Migrén megelőzése

6+1 módszer a migrén ellen, mielőtt elkezdődnének a fájások

Szerző: NA
2023. február 11.

A migrén tönkreteszi az életét? Az, aki szenved ezzel a jelenséggel, biztosan azt válaszolja, hogy: igen. A migrént intenzív, lüktető vagy hasító fájdalomként határozzák meg a fej egyik területén. Egyéb tünetek lehetnek hányinger, hányás és fény- és hangérzékenység is. A krónikus migrén, akár havi 15 vagy több fejfájást is jelenthet. Vannak módok a migrén esélyének csökkentésére, ha tisztában van a migrén kiváltó okaival. Míg a migrén okait nem ismerik jól, a kutatók tudják, hogy a genetika és a környezet szerepet játszik. A migrén kiváltó okainak ismerete lehetővé teszi, hogy megváltoztasd azokat, amelyeket irányítani tudsz, és ezzel csökkentheted a migrén hatását az aktív életedre.

Melyik a legjobb fogkefe?

Hogyan válaszd ki a legjobb fogkefét?

Szerző: Lobu
2023. február 8.

Egyszerűen csak a legolcsóbbat kell leemelni a polcról- gondolná a laikus vásárló, de aki kicsit is belegondol, hogy milyen jelentősége van ennek a döntésnek, az biztosan többet áll a polcok előtt, a fogkefés dobozok hátulját böngészve. Az, hogy milyen fogkefét választunk, hogyan mossuk a fogainkat, alapvetően meghatározza, hogy mennyire lesznek azok egészségesek, ez pedig nagyon fontos dolog, nemcsak esztétikai, hanem étkezési szempontokból is.

Telihold rossz alvás

A telihold tényleg befolyásolja az alvásunkat?

Szerző: NA
2023. február 6.

Forgolódsz, nem tudsz elaludni , és azon töprengsz, hogy miért van ez. Aztán elhúzod a függönyt, és egy fényesen ragyogó teliholdat látsz. Ez egy gyakori tapasztalat, ami miatt elgondolkodhatsz azon, hogy a telihold valóban befolyásolja-e az alvást. Bár úgy tűnik, mint egy régi legenda, a kutatások azt mutatják, hogy a holdfázisok igenis befolyásolhatják az ember alvását. Ez a cikk információkat tartalmaz a holdciklusról, és arról, hogy a következő teliholdnál hogyan tudj többet aludni. 

Címkék

2-es típusú cukorbetegség 1-es típusú cukorbetegség egészséges életmód bulvár, színes hír étkezés, diéta cukorbetegség megelőzése inzulin terhességi cukorbetegség Kutatás 3-as típusú cukorbetegség