Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Színes hírek cukorbetegeknek, bulvár információk. Minden, ami a cukorbetegeket is érint és szórakoztat.

Diabetes Portál


Cukorbetegséggel kapcsolatos színes hírek

Cukorbetegséggel kapcsolatos érdekességek

Itt mindent megtalálsz, ami érdekes lehet egy cukorbetegnek. Legyen szó különleges hírekről, cukorbeteg celebekről, hírességekről és azok tanácsairól. A diabétesz egyre inkább csak terjed a modern világban, ezért minden cukorbeteg érdeke, hogy pszichikailag jól érezze magát, hiszen ez nagyon sokat segíthet a betegségben és az inzulinrezisztenciában. 

Ki a jó dietetikus?

Mi egy jó diabetológus és dietetikus ismérve?

2024.06.07.

A cukorbetegség kezelésében kulcsfontosságú szerepet játszanak a megfelelő diabetológusok és dietetikusok, akik szakértelmükkel és támogató hozzáállásukkal segítik a betegeket az egészségük megőrzésében és a betegségük kezelésében.

diabéteszes ketoacidózis (DKA)

Mit kell tudni a diabéteszes ketoacidózis-ról?

2024.04.08.

A diabéteszes ketoacidózis (DKA) az egyik legsúlyosabb szövődménye mind a 1-es, mind a 2-es típusú cukorbetegségnek, és azonnali orvosi beavatkozást igényel a súlyos komplikációk elkerülése érdekében.

cukorbetegség és peteérés

Tényleg elmaradhat a peteérés cukorbetegség miatt?

2024.03.05.

A cukorbetegség és a peteérés kapcsolata fontos téma, melynek feltárása segíthet a nők egészségének megőrzésében és a reproduktív képességek optimalizálásában.

fogorvosi tanácsok cukorbetegeknek

Cukorbetegként ezért kell fokozattan figyelni a fogaidra!

2024.02.23.

A cukorbetegség komplex kihívásokkal jár, amelyek nem csak a vércukorszint szabályozását érintik, hanem a teljes test egészségét, beleértve a szájüregét is. Cukorbetegként különösen fontos odafigyelni a fogak és az íny...

nátha

Ezért gyógyulsz ki nehezebben a náthából

2024.02.20.

A nátha egy gyakori vírusfertőzés, amelyet általában könnyen leküzd az immunrendszerünk. Azonban néhány esetben előfordulhat, hogy hosszabb ideig tartó és súlyosabb tünetekkel küzdünk. Ennek oka lehet több tényezőben...

torokfájás és antibiotikum

Torokfájás? Ekkor van szükség antibiotikumra!

2024.02.12.

A torokfájás gyakori panasz, melyet különféle okok, mint például vírusfertőzések, bakteriális gyulladások vagy allergiás reakciók okozhatnak, így fontos megismerni a tüneteket és tudni, mikor szükséges orvosi beavatkozás.

csomagolóanyagok veszélyes

A csomagolóanyagok miatt veszélyes vegyületeket is megeszünk

2024.01.15.

Az élelmiszerek csomagolásának látszólagos biztonságával ellentétben, kevéssé ismert tény, hogy a csomagolóanyagokból kioldódó vegyületek jelentős kockázatot hordoznak egészségünkre.

hormonproblémák

Így vezethet a stressz hormonproblémákhoz

2024.01.10.

A mindennapi stressz és a gyorsuló életmód hosszú távon hormonproblémákhoz vezethetnek. Így ismerheted fel, ha baj van a hormonháztartásoddal a stressz miatt!

egészséges 2024

Új év, új fogadalmak - Így tehetsz többet egészségedért 2024-ben!

2024.01.03.

Az új év beköszöntével sokan elköteleződnek az egészséges életmód iránt, és ez a cikk segít neked eligazodni a 2024-es egészségügyi fogadalmak világában. Ismerj meg hat hatékony lépést, amelyekkel könnyedén...

1/4

címkék: