Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Mutasd a diétád, megmondom, ki vagy…

Life of Budapest

 Olvasva: 686 alkalommal


Mutasd a diétád, megmondom, ki vagy…


Én nem tudom, Ti (Te, Önök, Ön, Maguk, és a Többiek… tegeződjünk inkább, úgyis én vagyok az idősebb…), hogy vagytok (ha egyáltalán vagytok) vele, de én nagyon bepánikoltam, amikor kiderült, hogy magas a vércukrom, mit magas, olyan magas, hogy bátran felállították a kórképet: 2-es számú diabetesem van. Azt gondoltam, hogy meg vannak számlálva a napjaim, (jó, azok valamelyest tényleg meg vannak számlálva, de úgy gondoltam, hogy a Fentiek két kezükön meg tudták számolni, mennyi van még hátra nekem a földi létből). Azonnal végrendelkezni akartam, a rendelőből jóformán ásóért indultam volna, és valahol a parkban (saját kert híján), a szökőkút környékére elkapartam volna magam.
 
Aztán persze szép lassan megértettem, hogy nem eszik olyan forrón a kását (vagy azt kerülgetik?!), de a lényeg, hogy nem szórják meg cukorral a tetejét. Mindennek a lényege a egészséges étrend. A mértéktelen zabálás (amiben én a magam részéről vittem a pálmát, meg az összes többi ehető, kalóriadús, zsírban és koleszterinben gazdag, fincsimincsi dolgot) visszafogása.
 
Én nem vagyok egy kitartó típus, úgyhogy nagyon szenvedek. Nehezen fogynak rólam a kilók. Persze mindenki esküszik valamilyen módszerre. Szerencsére, nekem még nem kell számolgatni a kalóriákat, de azért jó lenne tudni, hogy mások hogy csinálják. Mármint nem AZT, hanem a egészséges étrendet. Tényleg, ismertek olyat, akinek 2-es diabétesze van? Vagy inkább: lehet, hogy Te is egy cipőben jársz vele(m)?

címkék: