Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Online marketing tanácsadás, cukorbeteg tanácsadás, cukorbeteg oktatás, Tényleg csak az számít cukorbetegnek aki inzulinos és a vizeletében van aceton és cukor?

Life of Budapest

Online tanácsadás


Kérdés:


Kérdést felvető neve: Gorone Farkas Anita


Tisztelt Cim!Tényleg csak az számít cukorbetegnek aki inzulinos és akinek a vízeletében van aceton és cukor?Válaszát előre is köszönöm!Válasz:


Tisztelt Kérdező!

A cukorbetegség csak vizeletvizsgálattal nem diagnosztizálható, az aceton és a glukóz más okokból is megemelkedhet. A cukorbetegség meghatározásához vérvétel szükséges.  A jelenleg érvényes meghatározás szerint cukorbetegség akkor áll fenn, ha az éhgyomri vércukorérték ismételten 7 mmol/l vagy magasabb, és/vagy a cukorterhelés során a 2 órával későbbi érték 11 mmol/l vagy magasabb. A cukorbetegségnek két típusa van: az 1-es típusú, melynek a kezelése inzulinnal történik és a 2-es típusú, melyet életmód változtatással (mozgás, diéta) és tablettás kezeléssel is hosszú évekig kordában lehet tartani. Tehát, nem csak az inzulinos cukorbeteg számít cukorbetegnek, a tablettás cukorbetegség is legalább olyan súlyos állapot!

 

Üdvözlettel:

MacoszAdmincímkék: 1-es típusú cukorbetegség, 2-es típusú cukorbetegség, inzulin