Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Dr. Károlyi Hortenzia belgyógyász-diabetológus

Life of Budapest

Dr. Károlyi Hortenzia belgyógyász-diabetológus


Cím:
E-mail:
Weblap: http://xn--diabetolgus-xeb.hu/lap/ismerteto/mit/bemutatkozas
Asztalfoglalás:

 Dr. Károlyi Hortenzia belgyógyász-diabetológus  főorvos vagyok.

 
 1984-ben végeztem a Temesvári Orvosi Egyetemen.
 
 1990-ben települtem Magyarországra. Munkámhoz az erőt és a nyugodt bázist, részint a motivációt is a családom biztosítja, melyre  mindig számíthattam és melyre büszke vagyok: mérnök-közgazdász férjem, közgazdász fiam, érettségi előtt álló lányom, a nagyszülők.
 
1990 óta folyamatosan Hódmezővásárhely Erzsébet Kórházban a Belgyógyászat Osztályon dolgozom. 1996-ban belgyógyász szakvizsgát tettem. 15 éve vagyok a Magyar Diabetes Társaság tagja.
 
2001 óta vagyok diabetológus. Akkor szerveztük meg az általam azóta is vezetett Diabetes ambulanciát, megteremtve az eszközös és human feltételeket egy korrekt cukorbeteg gondozás kivitelezéséhez.  A diabetológus szakambulancián és osztályon  dolgozom, illetve rendszeresen látok el ugyanott ügyeletet, hétvégi felügyeletet is. A helyi Művese állomáson is időnként ügyelek. Az általam indított diabetológia magánrendelés évek óta működik Hódmezővásárhelyen.
 
A cukorbetegség kezelése során újabban - 2010 óta -  a Bemer kezelést, mint kiegészítő fizikoterápiát is bevezettem az általam alkalmazott  módok közé. 
 
Évek óta veszek részt új, modern gyógyszerek vizsgálati programjaiban, eleget téve annak az igényemnek, hogy diabetológusként részese lehessek a korszerű kezelések kidolgozásának, megtapasztaljam, elsajátítsam azokat és biztonságosan alkalmazzam azokat a cukorbetegek érdekében.
 
Rendszeresen képzem  magam, részt veszek hazai és nemzetközi diabetológus kongresszusokon, továbbképzéseken, ahol időnként előadást is tartok. Igyekszem mindig a legújabb vívmányokat bevezetni az általam vezetett ambulancián, a legmodernebb  eszközöket  és kezelési módokat alkalmazni a cukorbetegek ellátásában, mint az inzulin pumpa, a folyamatos vércukor mérő szenzor használata, a legújabb szájon át adandó gyógyszerek, inzulinok. Szoros kapcsolatot tartok fenn szemész, neurológus, kardiológus, érsebész, laboros és dietetikus Kollégáimmal a betegek megfelelő szűrése, állapotfelmérése, komplex kezelése érdekében.
 
Célom  a cukorbetegek modern kezelése, annak érdekében, hogy hosszú távú kilátásaik maximálisan közelítsenek a nem-diabeteszes emberekéhez! címkék: