Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Egy csepp figyelem Alapítvány Diabétesz Világnapi programja

Life of Budapest

EGY CSEPP VILÁGNAP2007 November 18.
Az Egy Csepp Világnap az Egy csepp figyelem Alapítvány Diabétesz Világnapi programja


A RENDEZVÉNY HELYSZÍNE

 

A rendezvény helyszíne a SYMA Sport- és Rendezvényközpont, mely a Puskás Ferenc Stadion mellett, a Dózsa György út- Verseny utca- Ifjúság útja által körülhatárolt területen helyezkedik el. A SYMA csarnok nyújt otthont az általunk felépített „játék és szórakoztató sziget”-nek,  itt található majd a nagyszínpad is, ahol napközben különböző fellépők szórakoztatják vendégeinket, sorsolások zajlanak értékes nyereményekkel.

A felső szinten lévő, több száz fő befogadására alkalmas  konferencia teremben felvilágosító előadások zajlanak, amelyeket részben az Alapítvány munkatársai, részben az együttműködő szervezetek tartanak, de a kiállítóknak is lehetősége nyílhat a részvételre igény esetén.

 

PROGRAMOK

 

Délelőtt 10 és este hat óra között bárki ingyen beléphet a SYMA-ba. A belépésnél kapott számozott karszalaggal számos nyeremény sorsoláson részt vehetnek a vendégek, akik egyebek között Danubius-, Magyar Telekom-, MOL, Roche,  ajándékokat, lapelőfizetéseket nyerhetnek, de a szerencsésebbek hozzájuthatnak több százezer forint értékű nyereményekhez is akár csak a tavalyi évben.

 

A műsorvezetők között lesznek az Alapítvány médiatámogatóinak, az RTL Klub-nak, a Danubius Rádiónak ismert arcai, sztárjai. A sorsolások között olyan sztárvendégek lépnek fel a színpadon, mint Szandi, Gryllus Vilmos, később pedig a legismertebb zenekarok (például a Groovehouse, a Zanzibár, a Fiesta) és előadók (Csonka András, Tóth Vera)  szórakoztatják a közönséget.

Egész nap változatos programokban lesz részük a gyerekeknek, akik kipróbálhatják a legújabb ugráló várakat, próbára tehetik kézügyességüket, és találkozhatnak kedvenceikkel.  

A család idősebb tagjai eközben egészségügyi totót tölthetnek ki, megmérethetik vérnyomásukat, koleszterin-, testzsír szintjüket, tüdőkapacitásukat, részt vehetnek számos ingyenes szűrésen a támogatók standjain.  

A rendezvényen számos kiállító is jelen lesz, amelyek standjain a vendégek megkóstolhatják a csökkentett szénhidrát tartalmú pizzát a CIBzériában, az egészséges édességeket vagy éppen a legújabb wellness italokat.

 

Még bővebben a programokról:

 

A Barátok Közt sztárjai a Fiesta együttes és Gryllus Vilmos egy színpadon! Détár Enikő és Szellő István KOKÓval és Barabás Évával műsort vezet! Számos ingyenes szűrés, amivel akár utazást is lehet nyerni!

Ez mind-mind a második Egy csepp Világnapon lesz november 18-án, vasárnap Budapesten a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban.

Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány immár második alkalommal rendezi meg az ingyenes családi egészségnapot, amelyre november 18-án 10:00-18:00 óra között várják az érdeklődőket. Délelőtt a mozgásé és a gyerekműsoroké lesz a főszerep: Béres Alexandra megmozgatja a résztvevőket, aztán Gryllus Vilmos varázsolja el a kisebbeket, hogy aztán Csonka András léphessen a színpadra. 
Délután jönnek a koncertek, nyereménysorsolások, előadások: kora délután lép fel a Kolompos együttes, és Szandi, aki óriási sikert aratott tavaly is, valamint több sorsoláson mobiltelefonokat, üzemanyagkártyákat, wellness hétvégét, ajándékokat nyerhet bárki, és ehhez még sorsjegyet sem kell venni. Aki belép a SYMÁ-ba, egy számozott karszalagot kap, és ezzel automatikusan részt vehet bármelyik sorsoláson, akár a fődíjén is.

 Az előadásokon hasznos információkat tudhatnak meg az érdeklődők a cukorbetegségről, annak veszélyeiről, a magas koleszterin szint és vérnyomás szövődményeiről, és az egészséges életmód alapjairól. A rendezvény ideje alatt kiállítók termékeivel is megismerkedhetnek a vendégek, valamint ingyenes tanácsadást és számos térítésmentes szűrést vehetnek igénybe a különböző standokon. Lesz vércukorszint-, vérnyomás-, koleszterinszint mérés, mobil EKG, lépésszámláló, testzsír-, szénmonoxid-, légzésfunkció mérés, testösszetétel-monitorozás. Az Egy csepp Világnap részben a Diabétesz Világnap tiszteletére jött létre, ezért –ahogyan 2006-ban, úgy idén is- kiemelt programja lesz a félórás „Séta a diabéteszért”, amit világszerte megtartanak, és azok, akik csatlakoznak hozzá a SYMA központnál, ajándékokat is kapnak majd, valamint bemutatkozik a szintén nemzetközi „Changing Diabetes” program is.
Délután az ifjú sztár Lola, és a Groovehouse lép fel, valamint a Csillagszemű Néptáncegyüttes

 

SYMA Sport- és Rendezvényközpont


címkék: 1-es típusú cukorbetegség, egészséges életmód, cukorbetegség megelőzése, étkezés, diéta