Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Jákó Cukrászda cím, elérhetőség

Life of Budapest

Jákó Cukrászda

Jákó Cukrászda

Cím: Kecskemét, Petőfi S. u. 7.
E-mail:
Weblap: http://www.jakocukraszda.com
Asztalfoglalás:

A Jakó Cukrászda története 1977-re nyúlik vissza: ebben az évben nyitotta meg Jakó Lajos és felesége első cukrászdájukat Kiskőrösön. Ez a cukrászda még a város szélén volt, mert az akkori jogszabályok szerint csak ellátatlan területen lehetett üzletet nyitni. Mivel az ÁFÉSZ-nek a belvárosban volt üzlete, így az engedélyt csak a város szélén lévő üzlet üzemeltetéséhez adták.
Kezdetben, a cukrászdában ketten dolgoztak: Jakó Lajos és felesége Anna.

 

A kis üzlet rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert a környékbeliek körében. 1982-ben megnyílt a második Jakó Cukrászda, mely már Kiskőrös szívében a Petőfi Sándor utcában kapott helyet.
1987-ben ismét egy kellemes hellyel bővült Kiskőrös vendéglátása, mert a központi ABC áruházban megnyílt a harmadik Jakó Cukrászda. A vállalkozás ekkor már 10főt alkalmazott. 1990-ben a vállalkozás nagy lehetőséget kapott egy kis fagylaltozó megnyitásával Kecskemét központjában. Ekkor már nem csak Jakó Lajos, hanem felesége Anna is cukrász mestervizsgával rendelkezett. Míg férje a kecskeméti fagylaltozót, majd 1991-től a mellette nyílt élelmiszerboltot irányította Anna a három kiskőrösi cukrászdát vezette. Ekkor még a kecskeméti ingatlanok az egyik Rt. tulajdonait képezték és a család csupán a bérleti joggal rendelkezett.
1996-ban bekövetkezett az Rt. felszámolását követően a kecskeméti Petőfi Sándor utcában lévő üzlethelyiség megvásárlásra került, valamint egy külterületi volt TSZ épület is, ahol pékséget és cukrászüzemet rendeztek be.

1998. őszén a kecskeméti üzem mellett befejeződött a család számára a TSZ épület lakóházzá történő átalakítása így a kiskőrösi cukrászdákat a család bezárta és átköltöztek Kecskemétre.

2002-re a kecskeméti cukrászda kinőtte a kezdeti kis fagylaltozót és immár 80m2-es színvonalas belső tér, fogadta a kedves vendégeket. 2003-ra ez a helység is kicsinek bizonyult, így további bővítéssel közel 160m2-re nőtt a kecskeméti üzlet. Ekkor a Jakó Cukrászda kibővült az Anna Kávéház résszel és így akár 110 fő igényes befogadására és kiszolgálására vált alkalmassá. Jakó Lajos, felesége Anna, két lányuk Bea és Rita valamint közel 60 dolgozó biztosítja azóta is a kedves és udvarias kiszolgálást, valamint a hamisítatlan Jakó Cukrászdai ízeket. A vállalkozás működése során évente több tanulót is nevelt és tanított az igényes és szeretettel teli cukrász mesterségre. 2003. szeptemberben a Jakó Cukrászda a Dobos-Díj zsűritagjainak döntése értelmében elnyerte a Dobos C. József Díjat, melyet védnöki táblával látnak el. 2003 tavaszától Jakó Lajos a Bács-Kiskun Megyei cukrász Ipartestület elnöke, és az Országos Vezetőség tagja. 2003 tavaszától Jakó Lajos a Bács-Kiskun Megyei cukrász Ipartestület elnöke, és az Országos Vezetőség tagja.

2006 óta Jakó Lajos az országos Cukrász Ipartestület elnökségi tagja lett.
címkék: