Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kedves Dóra, a kérdésem a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatos. A terheléses eredményem 8,4 lett, amire 180g-os diétát írt elő az orvosom és heti egy napon 6 pontos profilt. A méréssel is bizonytalan vagyok. Az étkezés befejezését követően 1 vagy 1,5 ó

Life of Budapest

Online tanácsadás


Varga Dóra - Dietetikus profilképe

Varga Dóra - Dietetikus

belgyógyászat > dietetikai szakrendelő


Kérdés feltevése

Kérdés:


Kérdést felvető neve: Vizvári Beáta


Kedves Dóra,
a kérdésem a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatos.
A terheléses eredményem 8,4 lett, amire 180g-os diétát írt elő az orvosom és heti egy napon 6 pontos profilt. A méréssel is bizonytalan vagyok. Az étkezés befejezését követően 1 vagy 1,5 órával kell elvégezni a méréseket? Ezek az értékek milyen tartományban mozoghatnak? Több alkalommal reggelit követő 1 órás mérésnél 7 fölött van az érték, de rá fél órára már 6,5 alatti. A nap további részében mért értékek minden esetben 6,5 alatt alakultak. Kérdésem az lenne, hogy a mérést hogyan kell végezni és milyen értékeket kell hozni, valamint ha a reggeli érték nem jól alakul, akkor az már inzulinos kezelést eredményezhet vagy a diéta átalakításával még kezelhető?
Válaszát előre is nagyon köszönöm,
Vizvári BeátaVálasz:


Kedves Beáta!

Vércukorméréssel kapcsolatos bizonytalanságát érdemes diabetológus szakorvossal egyeztetnie. És a vele megbeszéltek alapján dokumentálnia a mérési eredményeket. 

Egyénre szabott, megfelelően összeállított étrenddel és egyénre szabott, rendszeres fizikai aktivitással az esetek többségében csökkenthető a vércukorszint. 

Üdvözlettel:
Varga Dóracímkék: