Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A múzeumok éjszakája 2012-ben június 16-án kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás valaminit a múzeumok éjszakájával kapcsolatos részletekről bővebben.

Diabetes Portál


Múzeumok Éjszakája

 

Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat

 

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezi meg évenként az Oktatási és Kulturális Minisztérium, amolyan könnyed, nyáresti kirándulásként. A programban vannak állandó résztvevők, de alkalmi helyszíne is van az eseménynek. Ilyen volt 2007-ben országszerte 235 ezer résztvevője volt[1], 2008-ban pedig 1300 program várta az érdeklődőket, 230 helyszínen. A Múzeumok Éjszakájának különlegessége, hogy egy belépőjegy megvásárlásával az összes programban résztvevő kiállítóhely látogatható. A nyári program sikere miatt 2009-ben először egy második őszi eseményt („Múzeumok Őszi Éjszakája”) is tartottak, ami Szent Iván éjszakája helyett Szent Márton napjához kapcsolódott.[2]

 

Múzeumok Éjszakája 2012


2012. június 16-án kerül újból megrendezésre a Múzeumok éjszakája mind Budapesten, mind vidéken. Rengeteg múzeum, galéria, kultúrközpont várja a látogatókat, így mindenki meg tudja majd találni azt a helyet, ami neki leginkább tetszik, vagy amelyik leginkább közel áll hozzá. Bár valljuk be, ember legyen a talpán, aki ennyi múzeumot be tud járni egy rövidke nyári éjszaka alatt. No, de semmi probléma, egy próbát megér.

 

Kultúra mindenkinek - Múzeumok Éjszakája


A kultúra sokkal többet ér, mint amennyibe kerül, és a hézagos műveltség is jobb, mint a műveletlenség, hiszen a kultúra az, amely – többek között – képessé tesz arra, hogy tőzsde- és piacorientált világunkban az azonnali és pénztárnál beváltható haszon helyett olyan összefüggéseket lássunk meg, amelyek életünk minőségét javítják. Például úgy, hogy napi gondjainkat más megvilágításba helyezi, képessé téve bennünket arra, hogy személyre vagy családra szabott megoldást találjunk a más természetű kihívásokra. Vagy úgy, hogy kitágítja, fényével beragyogja a bennünket körülvevő teret, módot adva arra, hogy megláthassuk addig rejtett szépségeiket.
 

 


címkék: