Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Tóth Andrea önéletrajz, dietetikus

Life of Budapest

Tóth Andrea dietetikus

Dietetikus

Tóth Andrea, főiskolát végzett dietetikus vagyok. Pécsen az Egészségügyi Főiskola, dietetikus szakán végeztem 2002 júliusában, azóta Balatonfüreden dolgozom, az Állami Szívkórházban. Kb. 1 éve magánpraxist is folytatok. Fő profilom, a szív- és érrendszeri betegségek dietoterápiája. A legtöbben testsúlycsökkentés miatt keresnek fel, de gyakran tartok előadásokat, például kismamáknak, és daganatos betegeknek is. Az utóbbi időben egyre többen foglalkoznak táplálkozási tanácsadással, sokszor nehéz eligazodnunk a sok információ között, hogy melyik az igazán megfelelő számunkra. Módszerem lényege, az egyénre szabott diétás tanácsadás, melynél figyelembe veszem az egyén életkorát, nemét, tápláltsági állapotát, fizikai aktivitását, anyagi lehetőségeit és sajátos ízvilágát, hiszen minden ember, más és más.

 A beszélgetések során nyert információból kiindulva állítom össze a diéta betartását segítő mintaétlapot, és a táplálkozási tanácsokat is, ez szerint javaslom. A kontroll lehetőségét a diétás napló vezetése biztosítja, melyet havonta kérek bemutatásra. A tanácsadás a tápláltsági állapotra vonatkozó adatok felvételével indul, mely tartalmazza, a testtömeg- derékkörfogat- és testzsírszázalékmérést, hiszen ezen adatok nyomonkövetésével kapunk pontos képet a fogyás mértékéről. A személyes találkozáson kívül, lehetőséget biztosítok az internetes kapcsolatra is, ahol egy kérdőív kitöltése után kapja a páciens, a szükséges étrendi változtatások javaslatát, és az erre vonatkozó mintaétlapot.

Célom, hogy megtanítsam pácienseimnek, hogy milyen élelmiszereket és konyhatechológiai műveleteket válasszanak a hétköznapjaik során, hogy egészséges, ízletes és változatos ételt varázsoljanak a konyhaasztalra, ami nem csak a testsúlycsökkentést szolgálja, hanem hozzásegít az egészséges életmód útvonal követéséhez. Csak irányt tudok mutatni, hiszen diétánk sikere, csak is rajtunk múlik.
címkék: