Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Vági Zsolt dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Life of Budapest

Vági Zsolt dietetikus

Vági Zsolt dietetikus

Cím:
E-mail: kerdezdadietetikust@gmail.com
Weblap: http://www.kerdezdadietetikust.hu
Asztalfoglalás:

Számomra a legfontosabb, hogy a táplálkozással összefüggő betegségeket komplex módon, szelíden, a táplálkozás gyógyító erejével kezeljem. Fontosnak tartom a terápiás munka mellett a naprakész tudományos felkészültséget, ezért a táplálkozástudományi kutatómunkában is aktívan részt veszek.

Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán végeztem. Tudományos Diákköri tagként, demonstrátori és Köztársasági ösztöndíjas hallgatóként aktív szerepet vállaltam egyetemi éveim alatt is a tudományos–szakmai életben. Tudományos eredményeinkről számos magyar nyelvű közlemény jelent meg, továbbá folyamatosan veszek részt hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon előadóként. Az Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát programja keretében két éve folytatok prevenciós munkát ismert hazai rendezvényeken (Szívünk Napja, Sziget fesztivál, Pszinapszis).

Ezek mellett több lakossági folyóiratban jelennek meg ismeretterjesztő közleményeim. Állandó szerzője vagyok a Fitt.info, a Patika Magazin, a Príma Konyha, az Élelmezés és a Studium&Practicum című lapoknak. Az Új Diéta lap Élelmiszer adatbank rovatát egy évig – megszűnéséig vezettem.

Társszerkesztője voltam A cukorbetegek kezelésének legújabb eredményei című szakdolgozói oktatási anyagnak, melyben A személyre szabott diabetikus étrend. Tények és tévhitek a cukorbeteg dietoterápiájában c. munkám jelent meg. Nagy hangsúlyt fektetek a cukorbeteg sportolók táplálkozásának legújabb eredményeire is, a témáról a Sportorvosi Szemlében jelent meg közleményem.

2010 nyarától a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet  (www.taplalkozaskutato.hu) igazgatójaként veszek részt élelmiszer-ipari és élelmiszer-fejlesztési szaktanácsadásban, tudományos kutató- és szakértő munkában.
címkék: