Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kedves Brigitta.Nekem egy kacifántos kérdésem lenne,amivel már jó pár orvoshoz fordultam de eddig még nem sikerült beállítani normálisan a cukromat.Folyamatosan változik és nem tudom mitől,miért.Ha betartom az orvosi utasításokat vagy leesik a cukrom va

Diabetes Portál

Online tanácsadás


Cseri-Holzmann Brigitta profilképe

Cseri-Holzmann Brigitta

Dietetika-Diabetológia > Dietetika-Diabetológia


Kérdés feltevése

Kérdés:


Kérdést felvető neve: Bicsák Árpi


Kedves Brigitta.
Nekem egy kacifántos kérdésem lenne,amivel már jó pár orvoshoz fordultam de eddig még nem sikerült beállítani normálisan a cukromat.Folyamatosan változik és nem tudom mitől,miért.Ha betartom az orvosi utasításokat vagy leesik a cukrom vagy elszáll.Ha betartom a rendszerességet úgyszintén.Egyedül megterhelő edzéssel tudom normál értékek között tartani az értékeket,ami most lehetetlen,mert van egy mélyvénás trombózisom és a gerincem is kezd széthullani.Nincs valami alternatív lehetőség normalizálni a vércukor értékeket?17 év alatt egy orvossal találkoztam,aki azt mondta,hogy ő már látott ilyet de hogy mit csináljak azt nem tudja.A kezelőorvosom nem tud mit mondani rá,folyamatosan én változtatom a bevitt szénhidrátot és a beadott inzulint.Hátha van valami tippje,amire én még nem gondoltam,mivel csak egy laikus vagyok.Válasz:


Kedves Kérdező!

 

Sajnos én sem tudok sok okosat mondani. Kevés az információm. De azt viszont javaslom, hogy vezessen minél több időn keresztül olyan naplót, ahol feljegyzi, hogy mikor, mennyi inzulint adott és mit evett/ivott mellette. Ezt ki kellen egészíteni vércukor önellenőrzéssel is. A mozgást pedig ne felejtse el feltűntetni - idő, intenzitás stb.

 

Ezzel utólagosan vissza lehet következtetni sokmindenre.

Ez dietetikusnak és orvosnak egyaránt hasznára lesz a "hogyan tovább?" kérdés megválaszolásában.

 

Minden jót és kitartást kívánok!

 

Cs-H Bcímkék: