Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kedves Tamás! Munkám miatt elég nehéz tartanom a napi 5x rendszeres étkezést. Nem jelent problémát, ha napi szinten 1-2 kimarad és inkább csak 3x eszem?

Diabetes Portál

Online tanácsadás


Kérdés:


Kérdést felvető neve: Kerekes Orsolya


Kedves Tamás! Munkám miatt elég nehéz tartanom a napi 5x rendszeres étkezést. Nem jelent problémát, ha napi szinten 1-2 kimarad és inkább csak 3x eszem?Válasz:


Kedves Orsolya!

 

A napi ötszöri étkezésnek egyik oka az étvágy csökkentése. Ugye az nem titok, hogy a nagy hasú emberek azért fogynak nehezen, mert a kitágult gyomor üreg, nagyobb étvágyat is jelent. Hiába esznek meg egy zsák chipset, továbbra is éhesnek érzi magukat.

A cukorbeteg étrendben és szerintem más embernek is azért lenne jó napi 5, mert 1 elkerüli a degeszre evést, amit nagyon könnyű megszokni és függést is okozhat. 2., jobban számolhatóak a szénhidrátok. Ha azt érzed, hogy erre nem tudsz átállni, akkor célszerű felkeresni az orvosod és beszéljétek meg.

 

Tanácsom azért lenne pár.

Ha az a 3 fő étkezés stabil időpontban van a munka mellett, akkor legyen pár szem süti, vagy olyan kiegészítő a táskádban, amivel közelíthetünk a napi 5-szöri étkezés felé. Egy alma, egy kefír, egy szelet korpás keksz, stb, ami a köztes SzH bevitelnek megfelel.

Állíts be a telefonodon napi szinten egy ébresztőt azzal az üzenettel, hogy EGYÉL MEG!

Ha neked nem megy, használjuk a technikát és tartsd magad kontroll alatt.

 

Remélem sikerül!

 

Jó étvágyat!

Stiller Tamás

 címkék: