Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Stiller Tamás profil

Diabetes Portál

Személyes adatlapMESTERSZAKÁCS - STILLER TAMÁS


Mesterszakács -  Stiller Tamás profilképe
Adatok:
Név: Mesterszakács - Stiller Tamás
Bemutatkozás:

 Nevem Stiller Tamás és a Chef a családban szerzője, valamint tulajdonosa vagyok.

 

Óvodás koromban édesanyám mellett ejtett rabul a főzés szépsége. Aztán számos kiváló mesterem volt, akik tovább erősítették bennem ezt a köteléket. Friss tudással az Életbe ugrottam, de sajnos falnak mentem. Sehol a báj, sehol az alázat, csak egy szolgáltató ipar. Jelenleg is kevés olyan étterem van az országban, ahol a hagyományos gasztronómia és a szó legszorosabb értelmében vett vendéglátás egyszerre történne meg.

 

 

 

Akkoriban elfordultam a szakmától, de folyamatosan találtam ki újabb és újabb ételeket. Rajzolgattam egy füzetbe, hogy hogyan nézne ki a tálalás. Fantáziálgattam, milyen éttermem lenne. Közben figyeltem, milyen főzőműsorok jelentek meg, és emberekkel beszélgetve lassan rájöttem valamire. A filmre vitt ételek nagy százalékát az emberek nem tudják elkészíteni, mert a hozzávalók vagy nem kaphatóak vagy nincs meg a szükséges alap. Amit az én generációm talán még a családjától tanult.

Elhatároztam, hogy ezekre a hiányosságokra építve elindítom saját weboldalam Chef a családban címmel (www.schef.hu). Az alapelv, hogy abból főzzünk, amit minden utcasarkon meg lehet venni, vagy jobb esetben a kertben terem. Emellett a konyha alapjait is át kívántam adni, bőséges ismertetőt kínálni olvasóim számára onnantól, hogy milyen eszközökre van szükség, egészen a szép tálalásig. Elérhetővé akartam tenni azokat a tapasztalatokat és látásmódot, amik a birtokomban vannak.

 Az elmúlt lassan 4 év alatt egyetlen egy dologra nem figyeltem, arra hogy más mit csinál. Hitelességet akartam és egyediséget. Ha visszatekintünk a művészettörténelembe, a legnagyobbak sem másolták egymást. Mindenki saját magát kereste, belülről jött minden ecsetvonás vagy hang. Innen nézve poétának tekintem magam, mert akkor főzök, ha valami inspirál vagy jön az ihlet, és máris rohanok a piacra vagy kertbe a hozzávalókért.

A schef.hu megszületése óta olyan rovatokat nyitott, ami egyfelől az olvasó főzési vágyát, kreativitását, másfelől az életmódját segíti. Életmódhoz kapcsolódóan nyitottam a cukorbeteg, a reflux - és vashiányos betegek irányába is. Önmagában a „beteg” nem jó szó, mert életmódváltozásnak szívesebben hívnám, csak az hosszabb lenne. Meggyőződésem, hogy az általam készített receptek az említett népbetegségek étrendjébe teljes mértékben beillenek. Egészségesek, ami nem azt jelenti, hogy faágat rágcsálunk, hanem mindben van egy jól alkalmazható arány. Az egészséges, a magyaros és a finom aránya.

Ne feledjük! Amit jó szívvel főzünk és eszünk meg, az a legegészségesebb étel a Földön!

A szezonális magyar konyha elterjesztése a célom. Olyan ételek kitalálása, ami magyar zöldségek és gyümölcsök, hazai termékek felhasználásával készül el. Fontos szempont a változatosság, amit csak a szezonok ismeretével biztosíthatunk. Amióta a Chef a családban az életem, nem főztem még kétszer ugyanazt. Ez elég változatosnak mondható, nem?

Ennek átadásában tudok segíteni valamennyi olvasómnak, és ezáltal egészségesebben élhet.

Állomások:

Saját projektjeim közül a legjelentősebb a nevemhez kötődő Ovikert programom. Lényege, hogy tavaly kiadtunk egy felhívást, miszerint várjuk azon óvodák jelentkezését, akik rendelkeznek szabadon megművelhető földterülettel. A programhoz csatlakozott cégeknek hála zöldségkerteket adtunk az óvodák számára, akiknek csak annyi dolguk volt, hogy felneveljék a palántákat. Így egészen kisgyermek korban megismerik, hogyan cseperedik fel a zöldség. Dolgos kezek mellett egészséges étel kerülhet az asztalra. Szinte játszva tanítjuk meg gyermekeinket egy helyes és egészséges életmódra. (ovikert.blog.hu) 2012-ben 12 Heves megyei óvodában adtunk át zöldséges kertet barátaimmal. A program sikerességét és igényét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Heves Megyei Hírlap olvasói az Év emberének választottak meg idén januárban. 

Szerzői munkám és ovikertészkedés mellett videó alkalmazást üzemeltetek a Samsung Smart Tv-n, ahol saját főzőműsoraim tekinthetőek meg. Katus Attilával közösen már többször főztem a tévében és idén is sok a megvalósítandó terv. Kezdőknek szóló szakácskönyvet készítünk, továbbá ősszel közös főzőműsort is indítunk.Webcím: schef.hu


címkék: