Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Tisztelt Doktornő!Segítséget szeretnék kérni. Férjem 36 éves, 185 cm magas és 130 kg és fogyni szeretne. Tudom, hogy sokszor kell keveset ennie és a szénhidrátokat kell csökkenteni az étkezésben. Az volna a kérdésem, hogy hány gramm szénhidrátot ehet

Life of Budapest

Online tanácsadás


Cseri-Holzmann Brigitta profilképe

Cseri-Holzmann Brigitta

Dietetika-Diabetológia > Dietetika-Diabetológia


Kérdés feltevése

Kérdés:


Kérdést felvető neve: Baksáné Szedlák Enikő


Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni. Férjem 36 éves, 185 cm magas és 130 kg és fogyni szeretne. Tudom, hogy sokszor kell keveset ennie és a szénhidrátokat kell csökkenteni az étkezésben. Az volna a kérdésem, hogy hány gramm szénhidrátot ehet meg egy nap?, ill. hogy mennyi a napi energia szükséglete? Válaszát köszönöm, Tisztelettel: Baksáné Szedlák EnikőVálasz:


Kedves Enikő!

 

A lelkiismeretes válaszadás korántsem olyan egyszerű mint amennyire a kérdése az esetleg sugallaná. Ennek oka az, hogy nem ismerem férjének eddigi táplálkozási szokásait, egyéb betegségeit, gyógyszereit, munkahelyi körülményeit (fizikai/szellemi munka), testzsír %-át, egyéb fizikai aktivitását, akaraterejét, kitartását stb. Mert egy étrend összeállításánál figyelembe kell vennem egy sor olyan járulékos dolgot - a pácienssel egyeztetve - amelyek segítségével az a diéta tényleg betartható lesz - hiszen ez a cél!

Szóval, írhatom én most válaszul azt, hogy kb.2000-2100 kcal és 240-260g szénhidrát, de lehet, hogy a fent említett ismeretek hiányában mellé kalkulálok, vagy a férjének betarthatatlan amit írok.

Ezért azt tanácsolom, hogy részletes táplálkozási programért (mely légyegi kérdés férje egészségi állapotára nézve) keressen fel szakembert.

Üdvözlettel:

Cseri-Holzmann Brigittacímkék: