Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kettő

Life of Budapest

 Olvasva: 909 alkalommal


Kettő


Na szóval.

Egyes típusú cukorbetegségemet 2002 januárjában állapították meg.

Úgy volt, hogy egy elég zűrös félév után azt éreztem, hogy nincs valami rendben bennem.

Namost ezt a mondatot megmagyarázom.

Elég zűrös félév: Éppen augusztusban ért véget -meglepetésemre hirtelen egy munkám- gyerekcsoportokat vezetek, s az egyik csoporttal sehogysem boldogultam, ezért szerettem volna abbahagyni. De mégis mégis, légyszi légyszi - kérleltek, s úgy gondoltam hogy akkor még tartozom nekik annyival, hogy mégis bevállaljak egy évet.  S aztán egyszercsak kaptam egy telefont, s kiderült bocsi bocsi mégsem, vagyis akkor mégsem kellek. Látszólag apróság, de tulajdonképpen ez volt az első olyan helyzet az életemben, amikor nem nyiltan vállaltak fel egy konfliktushelyzetet. Bár biztosan volt eddig is, de én - kétgyerekes apaként azt szoktam meg, hogy eddig én váltottam vagy változtattam a munkáimon, s nem más. Na mindenesetre erre éhány napra már ordítottam a szomszédasszonnyal, aki csak a szokásos gúnyos módján válaszolgatott a kérdéseimre, ami akkor olyan hihetetlen mértékben feldühített, hogy úgy éreztem, menten felrobbanok. Aztán folytattam ősszel a többi munkámat, nem tudom, kedves olvasó, hogy vissza tudsz-e emlékezni azokra az időkre, m,ondjuk arra, hogy mit csináltál a World Trade Center őszén. Még egy pillanat, amikor azt éreztem, baj van - látszólag megint csak apróság: elmozdították a kiállításra kitett tárlóimat- mindezt persze akkor, amikor én nem tehettem semmit- és kifelé úgy nézett ki, mintha én nem törődtem volna a tárlókkal. Nevetsz? hát persze, de akkor erre remegve ültem be a kocsiba és elbotorkáltam a legközelebbi boltig és egy egész tábla csokoládét faltam be remegő kézzel, hogy megnyugodjak. Előtte is volt, hogy vezetés közben vagy kimerülten egyszercsak elhomályosodott minden, és aztán hosszú percekig csak homályos foltokat láttam. Ezek (akkor még nem tudtam, de most már tudom) mind mind ELŐJELEK voltak.

Azt éreztem: vagyis a karácsonyi ünnepek után azt éreztem, hogy valahogy sokkal többet iszom és sokkal többet pisilek, mint az egészséges lenne. KLASSZIKUS. Ehhez jött még egy kis anyagi bizonytalanság. Meg egy esküvő, ahol én voltam a násznagy, és aztán egyszercsak arra kértem az egyik munkatársamat, hoyg ugyan már, hozza be a férje cukormérőjét. 14.5 lett. Hűha, mondta Marcsi és azt mondta, legjobb lenne elmenni egy orvoshoz.

Az esküvő január végén volt, én bejelentkeztem orvoshoz hétfőre, a hétvégi esküvő után elsőre 17-es cukrot sikerült produkálnom.

Egyelőre ennyit a kezdetekről.

 

 

címkék: