Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kezdjük hát el!

Life of Budapest

 Olvasva: 1486 alkalommal


Kezdjük hát el!


Sziasztok!

Mint a bevezetőmben látni lehet, egy 20 éves diabeteses lány vagyok. A Semmelweis Egyetemen tanulok, így első kézből tudom, hogy mennyire fontos a cukorbetegség megfelelő kezelése... mégis nagyon nehéz ez nekem.

Az utóbbi időben nagyon elhanyagoltam a cukrom és rettenetes értékeim vannak. A HbA1c: 11, ami hát tudjuk mindannyian mit jelent, s hogy ez mennyire nem jó.

Anyukám szintén egészségügyis. Tűrte, tűrte szegény, hogy az idióta lánya ne figyeljen magára. Önfejű és makacs vagyok! Nem voltam hajlandó cukrot mérni és mértéket tartani az evésben! Azt hittem itt-ott egy egy-két plusz egység inzulinnal minden meg van oldva. Tudtam nagyon jól, hogy nem így van, mégis elhitettem magammal.

Ma reggel aztán Anyu addig nyúzott, míg meg nem mértem a cukrom végre. ÉHGYOMRI reggeli értékre kaptam : 10,7 mmol/l értéket. Meglehetősen kétségbe ejtő! Hát abba is estem, így hát elhatároztam, minden nap mérni fogok és minden nap számolgatni fogom a szénhidrátokat, ahogy az egy jó cukroshoz illő.

Ezért is kezdtem el ide írni, mert itt még látványosabb lesz majd visszaolvasni, hogy mivel jutottam előrébb s min sikerült változtatnom.

Orvosomat jelenleg nem sikerül elérnem, mert az eü reformoknak hála mindenkit átpakoltak mindenhová így senki nem ér el senkit. Remek! Így hát orvoskeresőben is vagyok....

címkék: