Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Hogyan együnk vendégségben a diétát tartva

Life of Budapest

 Olvasva: 1786 alkalommal


Hogyan együnk vendégségben a diétát tartva


Sokszor van az, hogy mire belerázódok egy diétába, rájövök, hogy szinte csak otthon tudom tartani. De az ember egy betegség vagy fogyókúra miatt nem mondja le a baráti találkozóit. Viszont tudatosabban és fokozottabban kell figyelni arra, hogy mit eszek azon az este. Ezt nem csak azért, hogy "hát ugyan, egy nap nem tartása, nem a világ vége", hanem azért is, mert ha már egyszer eltértem töle, utána sokkal inkább könnyebben megy legközelebb is eltérni, és ez idövel oda fajul nálam, hogy teljesen feladom a diétát...

Amit én szoktam csinálni:

Egyrészrol olyan helyen találkozok a barátokkal, ahol nem esek kísértésbe, pl teázó vagy kávézó. Ha étterembe megyünk, akkor egyszeru a dolog, mert mindig akad valami "egészséges" is.

Ha valakihez megyünk, akkor nehezebb ezt megoldani, foként, ha jó a házigazda, és sok finom édességgel is vár bennünket. Lehet, hogy nem a legjobb megoldást választom, de én azt szoktam csinálni, hogy egy sütit vagy valamit megkóstolok, és akkor a "vágy" csillapodik, de nem tolom magamba a fél tányérnyi édességet :) A foételbol meg mindig lehet úgy válogatni, hogy rendben legyen. És persze a mértékletesség itt is szempont.

Ha valakinek vannak jobb ötletei az önuralomra, diéta tartására idegenben, kérem ossza meg velem is.

címkék: