Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Mikor gyógyulhatok meg a II.-es típusú cukorbetegségből ???

Life of Budapest

 Olvasva: 1817 alkalommal


Mikor gyógyulhatok meg a II.-es típusú cukorbetegségből ???


 

 

Mikor gyógyulhatok meg a II.-es típusú cukorbetegségből ???

 

szerző: Dr.Czeglédi Ágnes.

 

 

 

 

Érdekes cikket találtam a Kőbányán megjelenő helyi újságban, és úgy érzem, hogy rajtam kívül még sokakat érdekelhet, ezért közkinccsé teszem.

 

A címben lévő, fenti kérdést T.G.cukorbeteg tette fel diabéteszes orvosának.A válasz a rendszeres ellenőrzések során mindig kitérő volt, mindig valamilyen fejtegetésben merült ki, nem volt igazán őszinte.

 

Dr.Czeglédi Ágnes szerint – jobb az egyenes beszéd -  a továbbiakat az alanti blogban olvashatjuk:

 

„ Hitem szerint jobb az egyenes beszéd, a cukorbajból nem lehet kigyógyulni.Nem ez az egyetlen olyan krónikus belgyógyászati betegség, ami kezelhető, de teljes gyógyulást nem lehet elérni.Ilyen a magas vérnyomás is.

 

A jól beállított és gondozott cukorbeteg teljes életet élhet, alig van olyan dolog, amit nem tehet.

Nagyon fontos a korai körültekintő kezelés, a diéta betartása, mert a hanyag cukorbeteget sokféle szövődmény fenyegeti.

Ilyenek a látásromlás, a szemfenéki erek elváltozásai, bevérzések, a veseerek tönkremenése miatti veseelégtelenség léphet fel, mely dialízis kezelést tehet szükségessé. Rettegett érszűkület, fekélyek az alsó végtagokon, végtag amputáció, mind-mind a cukorbaj lehetséges szövődményei.

 

Ma már nagyon sok cukorbeteg él meg kifejezetten magas életkort, nyolcvanasok, kilencvenesek között látok jó egészségi állapotban lévő cukorbetegeket.Ők azok, akik nagyon profik a diéta összeállításában, ismerik és helyesen adagolják gyógyszereiket, kezelik a vércukor-mérő készüléket, vezetik a naplót, tudják, mit kell megbeszélniuk a gondozó orvosukkal.

Ha arra kerül sor, hogy a szervezet saját inzulintermelése már nem elegendő, tablettával már nem lehet megtartani az anyagcsere egyensúlyt, akkor készségesek az inzulin-terápia elfogadásában, a szabályok betartásában.

 

Ám sokkal több a  cukorbeteg, mint ahányan tudják magukról. A betegség kezdetén az éhgyomri vércukorszint elég sokáig normális, csak a szénhidrátfogyasztás után emelkedik magasra és tartósan marad magasan is.

 

Már ebben a stádiumban kellene diétát tartani, esetleg gyógyszert is szedni, a későbbi szövődmények megelőzésére.

 

Akinek felmenői között cukorbetegek voltak, azok járjanak rendszeres ellenőrzésre, kérjék orvosukat, hogy étkezés utáni vércukrukat is ellenőrizze.

 

Hogy miért van egyre több cukorbeteg, azt nem tudom megmondani. A tudósok újabb és újabb teóriákkal állnak elő. Egy bizonyos: a cukor, mint tápanyag, nem tartozik a természeti emberek táplálékai közé „

 

 

 

Közreadta: telepathic, aki mindjárt inzulin-terápiával kezdte, és igyekszik a megfelelő szabályok betartásával élni…

címkék: