Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Nem tudtam a cukorbetegségemről..harmadik rész

Life of Budapest

 Olvasva: 1023 alkalommal


Nem tudtam a cukorbetegségemről..harmadik rész


 

 

Nem tudtam a cukorbetegségemről..harmadik folytatás..

 

Ezt így – időben – meg tudtuk oldani, mivel a strandra csak délután mentünk, a délelőttöt általában a környéken sétával, vagy a laptopunk előtt töltöttük, az interneten szörfölve.

 

Folytatom azzal,hogy mikor elindultunk a strandra, akkor felkészültem, hogy legyen nálunk némi élelem 4 órára, inzulin fél hatra, és újabb élelem hat órára.

 

Soha ne feledkezzünk meg erről.

 

Ugyanis az inzulin beadásánál mindig gondoljunk arra,hogy van e nálunk utána ennivaló, mert nagyon hamar a diabéteszes „kóma” felé evezhetünk.Aki már érezte egyszer is azt a remegést, kezdődő rosszullétet, az tudja, hogy mit is beszélek !!

 

Gondolnunk kell ilyenkor, mikor mást csinálunk, nem a megszokott - otthoni tevékenységet űzzük, hogy a fizikai erőkifejtés, az úszás, a szokatlan meleg, mind-mind többlet energia-szénhidrát-cukor vesztést is okoz, és az eddig megszokott élelem-mennyiség nem lesz elegendő!

 

Én találtam egy nagyszerű élelmiszerhelyettesítő terméket, amit mindenhol lehet kapni: a fruttit.Ebből mindig van nálam néhány darab, bár igazi cukrot tartalmaz, de pont ez a kis mennyiség kell, mikor éhesek leszünk, és nincs más gyors segítség.Természetesen ezt csak szükségesetben használjuk,nem lehet NASSOLÁSRA fordítani !

 

A délutáni – 4 órás – étkezést a napi gyümölcsbevitelre kell-lehet fordítani, együnk meg egy almát, vagy egy kis fürt szőlőt, vagy három-négy szem szilvát. A szakirodalom talán egyedül a banán fogyasztását nem javasolja, mert ennek van a legnagyobb cukoremelő értéke!

 

Bár ez nem tartozik szorosan ide, de mindig igyunk egy kis vizet, amikor eszünkbe jut, ha lehet, akkor reggel készítsünk ki egy másfélliteres üveget, és a nap folyamán kortyolgassuk-igyuk is meg  mind.

 

Az esti vacsora olyan mint a reggeli,ez is két szelet kenyér,két részletre – 1 óra múlva – elosztva.

 

A fentiekek talán kevésnek látszanak, de ennek mértékét mindig az életvitelnek-mozgásnak kell meghatározni, nekem elég, két éve mérem rendszeresen a súlyomat, a kis pocakom egy része combizmaimra változott  és azóta is maradt a kezdeti 80 kilóm!!

 

Mivel otthonomtól távol voltam, nem tudtam a reggeli szoba-kerékpár gyakorlatokat folytatni, itt át kellett szerveznem a dolgot. Ezt az esti másfélórás(!!) sétával oldottuk meg, szerencsénk volt abban, hogy pont ebben az időben volt a hagyományos balatonfüredi bor-fesztivál.Kényelmesen lesétáltunk a hegyről a Tagore sétányra, ott nézelődtünk, beszélgettünk, tölttöttük az időnket..stb.

 

Befejezésül csak annyit, hogy barátom kibírta a fenti „böjtölést”, két nap alatt hozzászokott, hogy kevesebbet eszik a megszokottnál, és boldogan újságolta később, hogy másfél kilót le is adott!!

 

 

 

telepathic...hamarosan folytatom a negyedik résszel...

címkék: