Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Nem tudtam a cukorbetegségemről..negyedik folytatás..

Life of Budapest

 Olvasva: 950 alkalommal


Nem tudtam a cukorbetegségemről..negyedik folytatás..


 

Nem tudtam a cukorbetegségemről..negyedik folytatás..

 

 

Mint már említettem, hogy nálam az elszenvedett infarktus miatt is – nagyon fontos, hogy az étkezések után a megemelkedett vércukorszint ,minél hamarabb visszatérjen a 6-os értékhez.Emiatt én  napi háromszor a Humulin R nevű, gyors hatású inzulint használok, éjszakára viszont a hosszú-lassú hatású Humulin N-t adom be magamnak.

 

Ez a másik inzulin gyenge-lassú hatású, és reggelig féken tartja a cukorértékemet.Természetesen előfordul, hogy éjszaka felébredek és úgy érzem, hogy mégis kellene valamit ennem.A fent említett szédülő hatásokat már nagyon jól ismerem, nem várhatok a „jószerencsére”, be kell avatkoznom.

 

Ilyenkor nem árt, ha mégis eszem valamit, és erre tartogatom a diabetikus „Ela” nevű szlovák citromos és kakaós nápolyit. Ezt lassan elropogtatva – egy kis pohár tejjel – reggelig féken tartom az éhségemet.Érdekes módon a reggeli cukormérésnél az éjszakai „kilengés” nem is látszik meg.

 

Természetesen az időnkénti orvosi vizsgálatokon ezeket az eseményeket mindig megbeszélem a diabéteszes orvosommal, aki újabb tanácsokat ad, vagy jóváhagyja kisérletezéseimet.

 

A „találkozásainkra” ilyenkor mindig viszem a kiskönyvemet, melyben mindig mérem legalább egy hétig, előtte a cukorérték változásait.Mivel sikerült nagyon jól beállítanom az értékeket, a megfelelő inzulin-bevitt ételmennyiség arányát,hosszú idő óta az értékek ugyanazok.Bár ilyenkor mindig megkapom azt , „hogy majd meglátjuk a teljes vérkép vizsgálat után, hogy azok alátámasztják-e az általam mért értékeket.”

 

Legyen erre a válasz a legutóbbi ambuláns-lap értékelése:

 

„ HBA1C.6,5 %, az otthon mért vércukorértékek jók, szénhidrátháztartása egyensúlyban van. Az eddigi therápia maradhat : nappal: 10-8-6 E HR, este 12 E HN…Dr.Noll főorvos „

 

 
 

 

 
telepathic...hamarosan folytatom az ötödik réssszel...

címkék: