Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Szobakerékpár az esős napokra...és állandó edzésben tartásra..

Life of Budapest

 Olvasva: 4666 alkalommal


Szobakerékpár az esős napokra...és állandó edzésben tartásra..


Szobakerékpár az esős napokra...és állandó edzésben tartásra..

 

 

Edzeni TV nézés közben? A szobakerékpár kiváló lehetőség arra, hogy a mozgás élvezetét és hasznosságát kombináljuk.

 

 A szobakerékpáron beállíthatjuk:

 1. az ülés magasságát: állítsuk be a láb hosszának megfelelően. Térdnek csak kicsit kell behajlítva lennie, amikor a láb eléri az alsó pedált.
 2. a kormány pozícióját: állítsuk be a kormány dőlésszögét úgy, hogy az a lehető legkényelmesebb legyen.
 3. a pedál ellenállását: a + jel irányába mozdítsuk el a kart, ha magasabb fokozatba kívánunk kapcsolni, vagy mozdítsuk a – jel irányába, ha kisebb erőfeszítéssel akarunk tekerni.

  Sebesség játék – technikai játék

   

  Legyen az edzés sokszínű, hogy a kerekezés ne váljon unalmassá:

 4. Játsszunk a sebességgel: változtassuk meg az ellenállást: tekerjük gyorsabban kevesebb erővel, majd változtassuk meg a ritmust, váltsunk magasabb ellenállásra, így a tekerés sebessége lassabb lesz, ugyanakkor fárasztóbb lesz tekerni.
 5. A pedálokat álló vagy ülő pozícióban is tekerhetijük, így különböző izmok mozognak: a hátsó combizmok, a vádli, a fenék...

Ellenőrizhető edzés:

 

A számláló a következő funkciókat mutatja:

 1. idő: az edzés teljes ideje.A befejezés időpontját is beállíthatjuk – a figyelmeztető jelzés 8 másodperccel korábban fog megszólalni.
 2. sebesség: az edzés pillanatnyi sebességet mutatja;
 3. távolság: azt a távolságot méri, amelyet az edzés során „lekerekezik”. A befejezés időpontját is beállíthatjuk – a figyelmeztető jelzés 8 másodperccel korábban fog megszólalni.
 4. kalória: az edzés közbeni kalóriafogyasztást méri; Az elégetendő kalória mennyiségét is beállíthatjuk - – a figyelmeztető jelzés 8 másodperccel korábban fog megszólalni.
 5. pulzus: a kijelző a pillanatnyi szívverés ritmusát-nagyságát mutatja.

 

Elengedhetetlen az esős, szürke, hideg napokon!

 

A szobakerékpár lakásban való elhelyezése:

 

A  kerékpárnak keressünk a lakásban olyan helyet, ahol nincs útban.Kb.1x1,5 méter hely elég neki, de mivel elég súlyos ahhoz, hogy emelgessük, tologassuk, állandó,végső helyen legyen.

 

 

Az szerintem nem számít, hogy látszik, az ismerősök, ha meglátják ( főleg unokáim ) azonnal újra és újra ki akarják próbálni, használni.Érdekes, izgalmas a kompjútere, minden gombnyomás csipogással jár..szóval rém jó vele foglalkozni.

 

 

 

Én a hálószobában helyeztem el ( persze próbálkoztam más szobában is ) , de itt lett jó helye, az iróasztalommal körbezárva.Persze, ha TV-t is akarunk közben nézni, ez másik szempont és akkor véglegesen, úgy kell neki helyet találni.Én ezt nem kívánom, a napi tekerés közben a kis PDA-m bömböl az asztalon, régi, kedvenc együtteseimet szoktam így hallgatni ( pl.Shadows), így nem annyira unalmas, és elvonja a figyelmemet a tekerés fáradalmaitól, unalmasságától.

 

A háziorvosom szerint e kerékpáros edzés megelőzi a cukorbeteg lábak rémét: a visszereket, a lábsérüléseket (fekély !),és mivel a szívet is megdolgoztatja, nagyon fontos élettani hatása van, és még fogyaszt is. Én a napi 15 percemmel „ megteszek „ hat kilómétert, és elhasználok 90-100 kalóriát…a szívem alap 60-as pulzusszámát átmenetileg felemelem 100-110-re !

 

 

 

 

Telepathic … folytatom a következő bejegyzéssel….

címkék: