Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Nem tudtam a cukorbetegségemről..hatodik folytatás..

Life of Budapest

 Olvasva: 978 alkalommal


Nem tudtam a cukorbetegségemről..hatodik folytatás..


 

Nem tudtam a cukorbetegségemről..hatodik folytatás.. 

 

 

 

Természetesen állapotomat a háziorvosom ellenőrzi elsősorban,mivel minden hónapban – már a infarktusra kapott – gyógyszerek miatt is kötelezően „meglátogatom”, ilyenkor mindig nevetek azon, hogy sokan sopánkodnak a vizitdíj fizetése miatt, miközben a gyógyszerekre ennek a ( húsz ) sokszorosát költi mindenki. Persze, ha csak a diabeteszes problémák miatt keresném, akkor ingyenes lenne, de ha más is van, akkor a vitizdíjat is fizetni kell.

 

Viszont így nem kell külön a diabeteszes orvoshoz mennem,az inzulint és a többieket – tesztcsíkot és a pen-hez való tűket szintén itt tudom feliratni.

 

Hamarosan egy évfordulóhoz közeledek,áprilisban már két éve lesz, hogy diagnosztizálták cukorbetegségemet, és azóta nagyszerűen megtanultam e betegséggel együtt élni.

 

Engem azonnal inzulinra fogtak, előkerestem a régi füzetemet,amelyben a nappali – kezdeti – értékek találhatóak, reggel 18 E, délben 12 E, este 10 E volt, és éjszakára egy másik inzulinfajtát 14 E egységgel indítottak.

 

Kb 1 évi (!!) kísérletezés után – ( először állandóan éhes voltam,mert az előzőleg beállított inzulin E értékek magasak voltak,és több kilót is híztam emiatt ), de  aztán  megfelelő étrend beállítása után – mára a fenti értékek  a következőre módosultak:

 

Reggel 10 E, délben 8 E, és este 6 E, éjszakára a lassú inzulin érték 12 E lett. A megfelelő mozgás – én főleg szobakerékpározom – hatására a súlyom visszament a kezdeti 80 kilóra, bár egy pár fölösleges kiló még mindig van rajtam, de nagyszerűen érzem magam, jó egészségi állapotban vagyok.

 

 A diabeteszes főorvosnőmhöz  a berendelések-aktuális állapot  ellenőrzések is megritkultak, kezdetben hetenként, majd két-három hetenként, az utóbbi időben már ezek két-három hónapra nőttek.Ekkor mindig teljes vér-labor ellenőrzés történik, a kapott eredmények bíztatóak, állandó javulást mutatnak.

 

 

Két bloggal előbb ezt írtam:

 

A legutóbbi ambuláns-lap értékelése:

 

„ HBA1C.6,5 %, az otthon mért vércukorértékek jók, szénhidrátháztartása egyensúlyban van. Az eddigi therápia maradhat : nappal: 10-8-6 E HR, este 12 E HN…Dr.Noll főorvos „

 

 

 

telepathic – folytatom a hetedik résszel -  hamarosan….

címkék: