
Karácsonyi almás- fahéjas kenyér
Nagyon szeretem a fahéj és az alma illatát együtt!
Meghozza a kedvemet a karácsonyi előkészületekhez. Nincs is jobb annál, mint amikor ezt a finomságot készítem és az illatok körbetáncolják az egész házat! Remek karácsonyi sütemény, ami egyszerű, gyorsan elkészíthető, illatos, omlós és mindenki szereti. ( diabetikus )
Hozzávalók:
300 g megmosott kockára vágott savanykás alma (2 db nagyobb)
50 g kókuszliszt
50 g teljes őrlésű tönkölyliszt
1 csipet só
2 tk. őrölt fahéj
2 tk. sütőpor
1 tk. muffin fűszer keverék
2 egész tojás
100 g eritrit
150 g olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja és leve
fél vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítése:
A tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük a habverővel. Hozzáadjuk a többi szárazanyagot, az olvasztott vajat, majd a legvégén a kockázott almát forgatjuk a masszába.
Püspökkenyér formába tesszük (én szilikont használok).
180 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni a formában csak utána tudjuk szelni.
Jó étvágyat!
Az egészben 63,5 g ch található
10 szelet esetén egy szeletben 6,35 g ch van
A következő oldalon: