
Egyszerű csupa csokitorta (diabetikus, liszt nélkül)
Nemtudom ki hogyan van vele, de szerintem minden ember imádja a csokoládé tortát. Muszáj volt elkészítenem a diabetikus, liszt nélküli változatát.
Fogadjátok szeretettel :)
Hozzávalók:
50 g 90%- os csokoládé ( én cote D'ort használok) de más is jó hozzá csak jó minőség legyen!
80 g olvasztott vaj
4 egész tojás "M" méret
100 g eritrit
100 g darált dió
1 ek rum aroma
1 csipet só
50 g keserű kakaó por
50 g 70%- os narancsos csokoládé ( tetejére)
1 ek tejszín ( tetejére)
Elkészítése:
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Habosra verjük ( ez kb. 4-5 perc) a tojásokat az eritrittel, majd belekeverjük a darált diót,sót,rumot is.
Egy tálkába tesszük a vajat és a 90%- os csokit, amit vagy gőz felett, vagy mikróban 700 w- on, 1 perc alatt felolvasztunk és addig kavarjuk, míg egynemű lesz a vajjal. Ezt is a tésztába keverjük, majd legutoljára a kakaóport tesszük hozzá. Krémes, Keverést követően kicsit folyékony állagú tésztát kapunk. tortaformába tesszük és 35 perc alatt megsütjük.
A mázhoz gőz felett megolvasztjuk a 70%- os csokoládét egy ek. tejszínnel. (vigyázva ne forraljuk alatta vizet, mert kicsapódik a zsír belőle!) Az így kapott csokoládét a torta tetején egyenletesen eloszlatjuk és hagyjuk egy órát hűlni.
Diabetikus tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!
8 szelet esetén 1 szeletben 5,85 g szénhidrát található
A következő oldalon: