
10 gyümölcskombináció, amit nem érdemes kihagyni 2. rész
Cseresznye és eper
A cseresznye és az eper párosa nem csak az miatt olyan hatékony, mert nagyjából egy szezonban lehet őket fogyasztani. Édeskés ízük miatt jól passzolnak és aki szereti ezt az erdei gyümölcsös ízvilágot, az akár még több bogyós gyümölcsöt is belecsempészhet. Bármilyen módon fogyasszuk is a cseresznyét, érdemes kimagozni. Főzés, vagy sütés esetén ez nagyon fontos, de ha nyersen szeretnénk fogyasztani akkor is megéri.
Az eper és a cseresznye jó párosítás gyümölcssalátákba, mártásokba, húsok mellé, és süteményekbe. Általában ha valamilyen süteményben van eper és cseresznye, akkor az valamilyen erdei gyümölcsös összeállítás szokott lenni, és van benne még málna, szeder, ribizli, meggy, vagy hasnló gyümölcsök. Legalább egyszer próbáld ki csak ezt a kettőt együtt!